Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР пояснили, в чому особливість нового наступу Росії


Андрій Юсов каже, що головна мета – Донбас. Інші напрямки можуть бути уражені, але це відволікання
Андрій Юсов каже, що головна мета – Донбас. Інші напрямки можуть бути уражені, але це відволікання

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони пояснили, в чому особливість нового наступу Росії, який вже триває на сході України.

«Загострення буде. Головна мета – Донбас. Інші напрямки можуть бути так само уражені, але мова йде про відволікання сил і засобів... Ми розуміємо, що на території РФ продовжується мобілізація. Орди стає більше. Понад 300 тисяч їх зараз на території України, ще частина готується, проходить навчання. Але якщо говорити про якість – це не так. Найякісніші підрозділи, техніка або виведена з ладу, або знищена. Підготувати адекватну заміну за цей час не вийде...Так, чмобіками будуть закидувати українську землю», – сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Але, за його словами, це не означає, що загрози немає.

«Щодо повітряного простору загроза (з боку Білорусі – ред.) є, саме тому ми чуємо оголошення про повітряну тривогу щоразу, коли МіГи підіймаються в повітря. Це розуміння є, українські сили готуються до цього. Якщо говоримо про класичну десантну операцію, така загроза також є. Або з білоруського напрямку, або морський десант, якщо ми говоримо про Одесу. Чи можуть вони ухвалити рішення про це? Напевно. Таке рішення було б самогубним для рашистів. Такий десант буде дуже швидко знищено на території України. Так само як були колосальні втрати під час початку повномасштабного вторгнення в Гостомельському аеропорту, коли українці завдали нищівних втрат загарбникам», – сказав Юсов.

Читайте також: Костенко про можливий наступ Росії: це «буде Донбас і дещо відволікаюче»

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у лютому очікується новий можливий наступ російських військ. Резніков підкреслив, що ситуація на сході України залишиться складною, але контрольованою, додавши, що Сили оборони тримаються на цьому напрямку.

XS
SM
MD
LG