Доступність посилання

ТОП новини

У РФ повідомляють про падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Міноборони РФ підтвердило


Це сталося у Корочанському районі. Фото ілюстративне
Це сталося у Корочанському районі. Фото ілюстративне

У Бєлгородській області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76, повідомляють у соцмережах і публікують відео ймовірного інциденту.

Як пише телеграм-канал Mash, це сталося у Корочанському районі. За даними каналу, за деякий час до падіння у регіоні було оголошено ракетну небезпеку.

Відео падіння також публікує BAZA та інші місцеві пабліки.

Канал «Белгород-Фонарь» з посиланням на джерело пише, що у районі падіння літака могли збити БПЛА.

Губернатор Бєлгородської області Вʼячеслав Гладков повідомив про «інцидент» у Корочанському районі, заявивши, що на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Він не підтвердив і не спростував падіння військового літака.

Згодом російські державні агенції з посиланням на Міноборони РФ повідомили, що літак Іл-76 зазнав аварії в Бєлгородській області, це сталося під час планового польоту.

При цьому у російському відомстві стверджують, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Українська сторона цю заяву наразі не коментувала. Проте низка українських медіа з посиланням на свої джерела повідомила, що збиття військово-транспортного літака Іл-76 є роботою Збройних сил України. За даними джерел, цей літак, ймовірно, перевозив ракети до комплексів С-300.

У серпні минулого року дрони атакували аеропорт у російському Пскові, який розташований приблизно за 700 км від кордону України. Тоді повідомлялося про пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Читайте також: «Ціль уражена за 700 кілометрів» – Зеленський про успішне застосування української далекобійної зброї

Москва звинувачує в атаках дронами Київ. Україна зазвичай ці звинувачення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG