Доступність посилання

ТОП новини

Іран, Росія та Китай проводять спільні військово-морські навчання


Спільні навчання військово-морських сил Ірану, Росії та Китаю
Спільні навчання військово-морських сил Ірану, Росії та Китаю

Іран, Росія та Китай проводять свої треті спільні військово-морські навчання в північній частині Індійського океану. Подія відбувається на тлі припущень, що три країни об’єднуються з огляду на зростання напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами.

Російські кораблі разом з ВМС Китаю та Ірану виконали «спільне тактичне маневрування та відпрацювали артилерійський вогонь по морській цілі, а також пошуково-рятувальні завдання на морі», повідомило 21 січня Міноборони Росії, додавши, що сторони також відпрацювали звільнення корабля, який за легендою навчань був захоплений піратами.

11 іранських суден приєдналися до трьох російських і двох китайських кораблів, заявив раніше державному телебаченню іранський контр-адмірал Мостафа Таджолдіні. Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) також бере участь у цьому навчанні з меншими кораблями та гелікоптерами.

З моменту вступу на посаду в червні 2021 року іранський президент-консерватор Ібрагім Раїсі проводить політику поглиблення зв’язків як з Москвою, так і з Пекіном. Росія, Іран та Китай перебувають під санкціями Заходу через різні проблеми – порушення Москвою територіальної цілісності України, порушення прав людини в Китаї та ядерну програму Ірану.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG