Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані продемонстрували винищувач «100-відсотково» місцевого виробництва


Державне телебачення, демонструючи кадри з літаком на злітно-посадковій смузі, повідомило, що він вже пройшов успішне тестування
Державне телебачення, демонструючи кадри з літаком на злітно-посадковій смузі, повідомило, що він вже пройшов успішне тестування

Іран 21 серпня показав винищувач, який, за даними влади країни, – на «100 відсотків» місцевого виробництва.

Державне телебачення показало кадри, як президент Ірану Хасан Роугані сидить у кабіні нового літака на виставці національної оборонної промисловості.

Це винищувач четвертого покоління з «просунутою бортовою електронікою» і багатоцільовим радаром, повідомляє агентство Tasnim.

Державне телебачення, демонструючи кадри з літаком на злітно-посадковій смузі, повідомило, що він вже пройшов успішне тестування.

Про створення літака вперше оголосив 18 серпня міністр оборони Амір Хатамі.

США вимагають, щоб Тегеран припинив свої оборонні програми. Вашингтон перебуває у процесі повторного запровадження санкцій проти Ірану після того, як президент Дональд Трамп оголосив про вихід його країни з іранської ядерної угоди.

Трамп назвав угоду від 2015 року, згідно з якою Іран зобов'язався скоротити свою ядерну діяльність в обмін на послаблення санкцій, «найгіршим будь -коли укладеним договором».

XS
SM
MD
LG