Доступність посилання

ТОП новини

Іспанські подружжя не можуть вивезти сурогатних дітей з України – ЗМІ


В іспанському виданні El País проблеми з вивозом дітей пов’язують зі змінами європейського законодавства в частині захисту персональних даних
В іспанському виданні El País проблеми з вивозом дітей пов’язують зі змінами європейського законодавства в частині захисту персональних даних

Іспанські подружжя не можуть вивезти дітей від сурогатних матерів з території України – про йдеться в публікації іспанського видання El País.

Це видання повідомляє про щонайменше 20 таких випадків. Головна проблема – неможливість отримати дітьми, народженими в Україні сурогатною матір’ю, документів для виїзду.

El País пише, що в консульстві Іспанії в Києві родинам, які чекають на легалізацію, не можуть із цим допомогти. За даними іспанських журналістів, щороку сотні сімей із цієї країни звертаються до послуг сурогатних матерів-українок, процедура коштує від 40 до 60 тисяч євро.

В Україні це дозволено для іноземних гетеросексуальних пар, які або не можуть мати дітей, або вагітність може бути ризикованою.

Читати також: «Діти «на продаж» – скандал довкола клініки. І що треба знати про сурогатне материнство в Україні​»

Досі проблем із вивезенням дітей до Іспанії не виникало. У виданні припускають, що нинішня проблема, можливо, спричинена ухваленням європейських законів про більший захист персональних даних, зокрема і в частині про генетичну ідентифікацію.

Постраждалі родини, робить висновок іспанське видання, – це ті, що розпочали процедуру до зміни законодавства на початку літа, а забирати дітей до Іспанії мали б зараз.

Наразі немає повідомлень про проблеми з вивезенням з України дітей від сурогатних матерів до інших країн, окрім Іспанії.

Радіо Свобода звертається за роз’ясненням цієї інформації до Міністерства юстиції та Державної міграційної служби України.

XS
SM
MD
LG