Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Азербайджану заявила про загибель у Карабаху шести російських військових


Російські військові допомагають евакуювати цивільних зі Степанакерта, стопкадр із відео, оприлюдненого Міноборони РФ 20 вересня 2023 року
Російські військові допомагають евакуювати цивільних зі Степанакерта, стопкадр із відео, оприлюдненого Міноборони РФ 20 вересня 2023 року

Генеральна прокуратура Азербайджану заявила про загибель шести російських миротворців у сепаратистському Нагірному Карабаху 20 вересня під час проведення Баку «антитерористичних заходів».

Зокрема, за повідомленням, під час одного інциденту азербайджанські військові обстріляли автомобіль, у якому перебували п’ятеро російських миротворців. Авто, як пояснили в Генпрокуратурі, помилково прийняли за автомобіль «незаконних вірменських збройних формувань» через «складний рельєф місцевості та туманно-дощові погодні умови».

Того ж дня, як уточнили у відомстві, «невстановленими членами незаконних вірменських збройних формувань було обстріляно з вогнепальної зброї автомобіль «Камаз», який належав російському миротворчому контингенту. Внаслідок обстрілу один російський військовий загинув, ще один зазнав поранення».

За обома фактами порушили кримінальну справу, повідомили у прокуратурі.

Раніше сьогодні президент Азербайджану Ільгам Алієв у розмові з президентом Росії Володимиром Путіним вибачився за загибель російських миротворців у Карабаху.

Про обстріл машини з російськими військовими стало відомо увечері 20 вересня із повідомлення Міноборони РФ. Про те, хто відкрив вогонь, не уточнювалося, як і число загиблих військових.

Згодом стало відомо, що один із загиблих – заступник командувача підводними силами Північного флоту Росії з військово-політичної роботи, капітан 1-го рангу Іван Ковган.

XS
SM
MD
LG