Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан: кількість знайдених загиблих на шахті зросла до 45, ще одного гірника шукають


У ніч проти 28 жовтня на шахті стався потужний вибух
У ніч проти 28 жовтня на шахті стався потужний вибух

Кількість загиблих внаслідок аварії на шахті імені Костенка в Карагандинській області Казстану зросла до 45 – про це повідомили увечері 29 жовтня казахстанські державні телеканали з посиланням на заступника директора філії Республіканського штабу аварійно-рятувальних служб Геннадія Сілінського.

Як передає казахська служба Радіо Свобода МНС Казахстану згодом інформацію підтвердило.

«Станом на 20 годину виявлено тіла 45 загиблих шахтарів, пошуки одного шахтаря продовжуються», – повідомило відомство у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: ЗМІ кажуть, що Казахстан заборонив експорт до РФ деяких товарів через війну. Міністерство торгівлі заперечує

У ніч проти 28 жовтня на шахті стався потужний вибух. За попередньою інформацією компанії «АрселорМіттал Теміртау», якій належить шахта, у лаві стався вибух метану. У пресрелізі компанії зазначалося, що на момент аварії в шахті перебувало 252 особи. Більшість робітників вивели на поверхню.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив 29 жовтня днем загальнонаціональної жалоби за загиблими.

28 жовтня він доручив «припинити інвестиційну співпрацю з компанією «АрселорМіттал Теміртау». Адміністрація президента не уточнила, що означає це формулювання.

Форум

XS
SM
MD
LG