Доступність посилання

ТОП новини

У шахті в Казахстані, де через вибух метану загинув 21 гірник, під землею залишаються ще 23


Автомобілі рятувальників на шахті імені Костенка, Казахстан, 28 жовтня 2023 року
Автомобілі рятувальників на шахті імені Костенка, Казахстан, 28 жовтня 2023 року

У Казахстані в Карагандинській області стався вибух метану у шахті імені Костенка, повідомила 28 жовтня пресслужба компанії «АрселорМіттал Теміртау», яка володіє шахтою.

У компанії заявили, що в момент вибуху в шахті перебували 252 шахтарі, 208 з них вивели на поверхню. Компанія повідомила про 21 загиблого шахтаря, у шахті залишаються ще 23 гірники.

«Ймовірно, у лаві стався вибух газометану», – йдеться у повідомленні компанії.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв доручив уряду припинити інвестиційну співпрацю з компанією «АрселорМіттал Теміртау». Для зʼясування обставин події створено урядову комісію.

Генпрокуратура Казахстану повідомляє про початок досудового розслідування за статтею про порушення правил безпеки під час проведення гірничих чи будівельних робіт.

На сайті «АрселорМіттал Теміртау» йдеться, що компанія є найбільшим підприємством гірничо-металургійного сектора. Вона входить до складу сталеливарного концерну ArcelorMittal, який придбав комбінат у середині 1990-х років. Премʼєр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов стверджував, що за останні 15 років на об'єктах компанії загинуло понад 100 людей.

Форум

XS
SM
MD
LG