Доступність посилання

ТОП новини

Авіаудар по Харкову: встановлені особи трьох із 12 загиблих, 16 людей вважаються зниклими безвісти – МВС


Рятувальники ліквідують пожежу в будівельному гіпермаркеті в Харкові після російського удару, 25 травня 2024 року
Рятувальники ліквідують пожежу в будівельному гіпермаркеті в Харкові після російського удару, 25 травня 2024 року

Наразі встановлено особи трьох із 12 загиблих унаслідок влучання двох російських авіабомб у будівельний гіпермаркет «Епіцентр» у Харкові, ідентифікація тіл триває, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Російський обстріл забрав життя 12 осіб, ще 43 травмовано. 16 людей вважаються безвісти зниклими. На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія... Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває», – розповів Клименко.

За його словами, «загалом відібрано біологічні зразки у 10 родичів, які звернулися до поліції».

Він зауважив, що всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління або на 102. Міністр закликав родичів першої лінії здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації.

Клименко також повідомив, що «ліквідація пожежі в харківському будівельному гіпермаркеті тривала понад 16 годин, вогонь поширився на понад 13 тис. кв. м. Пожежу ліквідовано».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG