Доступність посилання

ТОП новини

«Не купуйтеся на кремлівські казки» про мир – МЗС Чехії про удар по Харкову, в якому загинули 4 людини, десятки – поранені


Міський голова Ігор Терехов повідомив про зростання числа загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету до чотирьох, ще 40 людей, за його словами, постраждали
Міський голова Ігор Терехов повідомив про зростання числа загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету до чотирьох, ще 40 людей, за його словами, постраждали

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський закликав не вірити заявам російського лідера Володимира Путіна про прагнення миру. Ліпавський написав про це в соцмережі X, коментуючи російські удари по Харкову, зокрема по будівельному гіпермаркету, де, за останніми даними, загинули чотири людини, кілька десятків – були поранені.

«П’ятниця – кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота – бомбить гіпермаркет, повний мирних жителів. Не купуйтеся на кремлівські казки. На зустрічі міністрів НАТО в Празі я проситиму своїх колег посилити підтримку для стримування російського імперіалізму», – написав Ліпавський.

Тим часом, міський голова Ігор Терехов повідомив про зростання числа загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету до чотирьох, ще 40 людей, за його словами, постраждали.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов поінформував, що внаслідок російського удару по центру Харкова, що стався пізніше, ввечері 25 травня, постраждали ще 14 людей.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG