Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: у гіпермаркеті в Харкові під час удару РФ могли були понад 200 людей


На даний час, за повідомленнями влади, відомо про двох загиблих і 24 постраждалих
На даний час, за повідомленнями влади, відомо про двох загиблих і 24 постраждалих

Президент України Володимир Зеленський засудив черговий удар Росії по Харкову 25 травня, внаслідок якого було влучання по будівельному гіпермаркету, і заявив, що там на момент удару могли перебувати понад 200 людей.

«Росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених», – написав Зеленський у телеграмі.

Він вкотре наголосив: якби Україна мала достатньо засобів ППО і сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б «просто неможливими».

«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку – це втрата наших людей», – додав Зеленський.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що станом на зараз відомо про двох загиблих і 24 постраждалих.

«Зафіксовано влучання двох КАБів. Всередині могли перебувати кілька сотень людей. Профільні служби на місці. Усім постраждалим надається допомога. Інформація оновлюється. Жодного військового об’єкта поряд», – написав Синєгубов у телеграмі.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що є «велика кількість людей, зниклих безвісти».

За словами мера, ще один удар був по Центральному парку. Інформація щодо постраждалих і руйнувань тут ще уточнюється.

Читайте також: На Харківщині від початку наступу РФ загинуло щонайменше 35 цивільних, 137 поранених – ООН

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявляв, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG