Доступність посилання

ТОП новини

Люди були на поминках: у МВС розповіли про 50 загиблих цивільних на Куп’янщині після удару військ РФ


Число жертв зросло до пів сотні, пошукові роботи тривають
Число жертв зросло до пів сотні, пошукові роботи тривають

Під час вибуху в кафе-магазині від ракетного удару військ РФ у селі Гроза Куп’янського району Харківщини усі загиблі були там на поминках, повідомив в ефірі телемарафону міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Там були поминки за померлим односельцем. Загалом у селі 300 жителів, по одному з кожного двору були на поминках», – повідомив Клименко.

Клименко зазначив, що кількість загиблих у селі Гроза зросла до 50 людей.

«За попередніми висновками, по закладу вдарили Іскандером», – повідомив міністр.

Також від додав, що під руїнами зруйнованих вщент закладу ще можуть бути люди.

«Мобільна криміналістична лабораторія працює на місці трагедії. Пошуково-рятувальна операція триває», – повідомив міністр і додав, що більше половини від числа загиблих ідентифіковані.

За даними влади, 5 жовтня близько 13:25 російські військові обстріляли с. Гроза Куп’янського району Харківської області. Удар припав на сільське кафе-магазин. 50 людей загинули, серед яких дитина, а також декілька поранених.

Президент Володимир Зеленський назвав атаку «показово жорстоким російським злочином».

Російські військові регулярно обстрілюють території України, які є в досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії та РСЗВ, – в тому числі і цивільні об’єкти. Попри наявність доказів, Москва стверджує, що метою цих ударів є лише військова інфраструктура України.

Форум

XS
SM
MD
LG