Доступність посилання

ТОП новини

Кількість розбоїв та крадіжок зменшилася в середньому на 35% у час карантину – поліція


Поліція: ми проаналізували статистику за трьома позиціями: крадіжки, грабежі та розбої. В жодному з регіонів немає зростання за цими видами злочину
Поліція: ми проаналізували статистику за трьома позиціями: крадіжки, грабежі та розбої. В жодному з регіонів немає зростання за цими видами злочину

Кількість розбоїв та крадіжок зменшилася в середньому на 35% у час карантину, повідомив заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

«Ми проаналізували статистику за трьома позиціями: крадіжки, грабежі та розбої. В жодному з регіонів немає зростання за цими видами злочину, навпаки кількість знижується. Наприклад, в період з 11 березня по 4 квітня минулого року в цілому по країні було скоєно 25988 крадіжок. За аналогічний період цього року їх – 16926. На 34,9% менше. Грабунків було скоєно в минулому році 815, в цьому – 543. Тобто, їх кількість зменшилася на 33,4%. Щодо розбоїв ситуація виглядає так: минулоріч – 149, цьогоріч – 97. Як бачимо, теж є зниження на 34,9%», – зазначив Цуцкірідзе.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом його продовжили ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні почали діяти жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

XS
SM
MD
LG