Доступність посилання

ТОП новини

Кім Чен Ин нагороджений російською медаллю до 75-річчя закінчення Другої світової війни в Європі


Лідер КНДР Кім Чен Ин на військовому параді, архівне фото, 2018 рік
Лідер КНДР Кім Чен Ин на військовому параді, архівне фото, 2018 рік

Лідер КНДР Кім Чен Ин нагороджений російською ювілейною медаллю «75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», повідомило російське посольство в Пхеньяні. Сам північнокорейський керівник на нагородження не прийшов, нагороду за нього отримав міністр закордонних справ країни Лі Сон Гвон.

Нагорода вручена за «великий особистий внесок в увічнення пам’яті загиблих і похованих у республіці радянських громадян», а також за «виявлену турботу про збереження поховань та меморіалів радянських воїнів у КНДР».

Положення про медаль такої підстави для нагородження не передбачає. Згідно з документом, іноземні громадяни можуть отримати її тільки в разі, якщо вони воювали у складі Червоної армії або флоту або в складі партизанських загонів за часів Другої світової війни. Партизаном був дід Кім Чен Ина, «вічний президент» КНДР Кім Ір Сен.

Кім був запрошений на ювілейний парад на честь 75-річчя закінчення Другої світової війни в травні в Москві. Про його згоду відвідати захід не повідомлялося, сам парад пізніше був перенесений на невизначений термін через епідемію COVID-19.

XS
SM
MD
LG