Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін обговорив із головою МЗС Німеччини миротворців ООН на Донбасі


Клімкін (на фото) поговорив із головою МЗС Німеччини за кілька днів до зустрічі німецького канцлера із президентом Росії
Клімкін (на фото) поговорив із головою МЗС Німеччини за кілька днів до зустрічі німецького канцлера із президентом Росії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив із німецьким колегою Гайко Маасом можливість запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, повідомило МЗС Німеччини у Twitter.

«Під час телефонної розмови з українським колегою Павлом Клімкіним Гайко Маас обговорив можливість миротворчої місії ООН. Німеччина продовжуватиме працювати над вирішенням конфлікту на Донбасі», – заявили в німецькому МЗС.

Розмова міністрів відбулася за кілька днів до зустрічі канцлера Німеччини Анґели Меркель із президентом Росії Володимиром Путіним, яка запланована на 18 серпня.

Читайте також – Зустріч Меркель-Путін: Україна – одне з трьох ключових питань (світова преса)

13 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що в миротворчій місії ООН на Донбасі готові взяти понад 40 країн.

Росія, яка подала до Ради безпеки ООН пропозицію щодо сил організації на Донбасі, домагається, щоб ці сили дислокувалися тільки поблизу лінії контакту в місцях, де працюють спостерігачі ОБСЄ, і мали за завдання тільки охорону цих спостерігачів.

Україна і її західні союзники відкинули такі обмеження і наполягають, що ці сили повинні працювати на всій окупованій території Донбасу, включно з неконтрольованою нині ділянкою українсько-російського кордону, і мати широкий миротворчий мандат.

Крім того, Київ і Захід відкидають будь-яке узгодження подробиць можливої місії ООН із бойовиками, які не є стороною мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Обговорення можливості та умов розміщення сил ООН на окупованій території Донбасу все ще обговорюється.

XS
SM
MD
LG