Доступність посилання

ТОП новини

Кличко закликав НАБУ «оперативно розслідувати» справу Поворозника


Сам Поворозник 15 квітня у фейсбуці відкинув всі звинувачення на свою адресу і заявив, що підозру йому не оголошували, що він є свідком у справі
Сам Поворозник 15 квітня у фейсбуці відкинув всі звинувачення на свою адресу і заявив, що підозру йому не оголошували, що він є свідком у справі

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав Національне антикорупційне бюро оперативно розслідувати справу першого заступника голови Київської міської держадміністрації Миколи Поворозника.

«Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті, хто фабрикував цю справу», – заявив Кличко.

Він додав, що розслідування справи має бути відкритим і публічним.

За словами Кличка, повідомлення, які з’явилися напередодні ввечері у ЗМІ, про те, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі, його «сколихнули».

«Вчора в його кабінеті представники СБУ і Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, – краще тут не працювати. Головні принципи, за якими люди обирають владу, і за якими я став мером, – нульова толерантність до корупції та справедливість. І, якщо чиновник винен, – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду! Але. Якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть», – сказав мер.

Сам Поворозник 15 квітня у фейсбуці відкинув всі звинувачення на свою адресу і заявив, що підозру йому не оголошували, і він є свідком у справі.

Напередодні ввечері програма ТСН на телеканалі «1+1» й українські інформагенції з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомляли, що у приміщеннях Київської міськдержадміністрації відбулися обшуки після того, як співробітники СБУ нібито задокументували вимагання першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником неправомірної вигоди від представника компанії-забудовника.

XS
SM
MD
LG