Доступність посилання

ТОП новини

Київська влада просить у Кабміну субвенцію для укладання нового договору з «Нафтогазом» – КМДА


Київська міська державна адміністрація просить Кабінет міністрів виділити субвенцію у розмірі 729 мільйонів гривень для укладання нового договору з «Нафтогазом» про постачання газу, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, напрацьований спільно з НАК алгоритм про правонаступництво комунальним підприємством «Київтеплоенерго» боргів компанії «Київенерго» передбачає списання штрафу, а також балансування заборгованості споживачів перед «Київенерго» та боргів енергокомпанії перед «Нафтогазом».

«Також є зобов’язання держави перед «Київенерго» за компенсацію різниці у тарифах у минулих періодах – 729 мільйонів гривень. Погашення державою своїх боргів дасть змогу вирішити питання балансування боргів та списання штрафних санкцій», – пояснив заступник голови КМДА.

Вирішення цього питання, яке Кабмін має розглянути на засіданні 29 серпня, дасть можливість відновити газопостачання та гаряче водопостачання у Києві, а також підготуватися до опалювального сезону, зазначають в КМДА.

«Якщо рішення Кабміну буде ухвалене, то планова дата укладення договору з «Нафтогазом» – 15-16 вересня», – сказав П.Пантелеєв.

Читайте також: Київ майже вдвічі переплатить за газ – «Нафтогаз України»

Раніше КМДА погодилась успадкувати заборгованість «Київенерго» перед Нафтогазом та повідомила про те, що підпише з компанією мирову угоду.

19 липня Господарський суд Києва ухвалив рішення не перекладати борги компанії Ріната Ахметова «Київенерго» за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» на новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго». У «Київенерго» заявляли про намір оскаржити це рішення.

З 1 травня 2018 року теплові мережі та котельні Києва перейшли від компанії «Київенерго» мільярдера Ріната Ахметова в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Наприкінці травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (загальна сума заборгованості становить близько 5 мільярдів гривень). У відповідь на це Київрада ухвалила рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» у свою чергу заявив, що готовий укласти договір на поставку газу одразу після вирішення питання правонаступництва заборгованості.

XS
SM
MD
LG