Доступність посилання

ТОП новини

На засіданні ТКГ у Мінську «практично погодили» розведення сил у районі Гнутового – речниця Кучми


Робота над погодженням інших ділянок триває, повідомила Дарка Оліфер
Робота над погодженням інших ділянок триває, повідомила Дарка Оліфер

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони практично погодили розведення сил і засобів на ділянці в районі населеного пункту Гнутове (Донецька область), повідомила речниця представника України в ТКГ, експрезидента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Практично погоджено одну з ділянок розведення в районі н.п. Гнутове, яку раніше було запропоновано українською стороною, триває робота над погодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО», – написала Оліфер у фейсбуці за підсумками засідання.

У січні зустрічі ТКГ проводили двічі – 16 та 29 січня. На першому українська сторона висловилася за проведення повторної верифікації відведення важких озброєнь і місць їхнього зберігання місією ОБСЄ та запропонувала провести розведення сил і засобів на додаткових трьох ділянках.

Йдеться про залізничний міст в районі Станиці Луганської, Новоселівку-2 і КПВВ «Гнутове».

Упродовж 2019 року розведення відбувалося біля Станиці Луганської, Золоте-4 і Петрівського.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Звідки відступить українська армія? Нові точки розведення військ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:55 0:00

XS
SM
MD
LG