Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії запровадили надзвичайний стан через коронавірус


Обмеження діятимуть щонайменше 30 днів по всій території країни
Обмеження діятимуть щонайменше 30 днів по всій території країни

Через загрозу поширення коронавірусу уряд Чехії з 14:00 12 березня на 30 днів оголосив у країні надзвичайний стан.

У рамках заходів боротьби з пандемією коронавірусу на території Чехії, на розширення раніше запроваджених заходів, також мають бути закриті театри, бібліотеки, кінотеатри, клуби, стадіони, басейни. Забороняється проведення масових культурних, спортивних та інших акцій із участю понад 30 осіб. Громадянам і мешканцям країни заборонено виїзд у країни з високим рівнем захворювання на COVID-19, зокрема, до Італії, Австрії, Німеччини, Китаю, Ірану, Південної Кореї. Так само іноземцям заборонений в’їзд до Чехії з таких країн.

Від 20:00 до 6:00 мають бути закритими ресторани, бари та інші заклади харчування. Такі ж заклади у великих торгових центрах мають узагалі закритися.

Поліції надано право перевіряти дотримання карантину (в Чехії близько 100 інфікованих на карантині – ред.), в разі порушення правил карантину загрожує штраф у 3 мільйони чеських крон (в перерахунку нині – 3 мільйони 330 тисяч гривень).

На кордонах із Німеччиною та Австрією Чехія запроваджує перевірки мандрівників, зокрема температурний скринінг. До роботи на кордонах долучили військових.

Опівночі на 14 березня також переважно закривається міжнародне транспортне сполучення Чехії з іншими країнами: залізничне й пароплавне повністю, іншим наземним транспортом – транспортними засобами місткістю понад 9 осіб, авіаційне буде можливе тільки через празьке летовище імені Вацлава Гавела.

Станом на ранок 12 березня в Чехії зареєстровано 104 інфікованих коронавірусом осіб, з них більшість (50) – у столиці Празі.

На сьогодні у світі зафіксували понад 126 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 638. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG