Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ назвали результати обстеження пасажирів потяга з Латвії, що прибув до Києва


У Міністерстві охорони здоров’я назвали результати обстеження пасажирів потяга з Латвії, що прибув до Києва з громадянами України, які повертаються з країн Балтії і Білорусі.

Як заявили в МОЗ, у пасажирів потяга, який евакуював українців із Латвії, коронавірусу не виявлено. Всі пасажири пройшли температурний скринінг.

«У 5 людей було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. На час їхнього виконання потяг лишався на санітарній зупинці. Результати швидких тестів на COVID-19 у всіх 5 пасажирів негативні, тобто коронавірусної інфекції не виявлено. Всі евакуйовані підписали обов’язкову інформовану згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд», – заявили в міністерстві.

Раніше 23 березня в соцмережах розповсюджували різноманітні повідомлення про цей потяг, який раніше вивіз іноземців до Мінська, Вільнюса і Риги, а нині повернувся з громадянами України, які повернулися звідти.

Так звані швидкі тести, або експрес-тести, на наявність нового коронавірусу здатні виявити його, не зі стовідсотковою надійністю, тільки не раніше ніж на 5–6–7-й день хвороби, коли в організмі вже вироблені антитіла.

На цей час останні повідомлені в Україні дані про розповсюдження коронавірусу були ще станом на 10-у годину ранку: на той час кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, при цьому з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29; уже вдень у Києві повідомили про 4 нові виявлені випадки, але загальне число захворілих у столиці назвали як 28. Померлих від захворювання в Україні на цей час троє, видужав один хворий.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 372 563 випадки коронавірусного захворювання, з них 16 380 людей від нього померли, 100 885 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG