Доступність посилання

ТОП новини

Кличко закликав МВС посилити контроль за дотриманням обмежувальних заходів у Києві


Віталій Кличко, архівне фото
Віталій Кличко, архівне фото

Київський міський голова Віталій Кличко закликав Міністерство внутрішніх справ забезпечити контроль за дотриманням киянами суворих обмежувальних заходів, щоб запобігти швидкому розповсюдженню коронавірусної інфекції.

За його словами, вдень у Києві було отримано лабораторне підтвердження ще чотирьох випадків коронавірусного захворювання COVID-16, і число захворілих на нього киян зросла до 28.

«Сьогодні, коли в Україну спецрейсами з-за кордону повертаються десятки тисяч українців, ми отримуємо загрозу можливого швидкого розповсюдження інфекції», – наголосив він.

Відтак Кличко також закликав МВС посилити контроль і за виконанням підприємствами й установами заходів щодо організації дистанційної роботи співробітників.

«Ми повинні максимально обмежити кількість соціальних контактів!» – наголосив міський голова.

У Києві, як і ще в низці регіонів України, оголошена надзвичайна ситуація через коронавірус. Крім загальних протиепідемічних обмежень, у Києві діє й низка додаткових – таких, як закриття громадського транспорту, за винятком перевезень працівників критично важливих закладів, установ чи підприємств за спецперепустками.

Водночас правил карантину дотримуються не всі громадяни. Поліція станом іще на ранок 22 березня, коли були оприлюднені останні дані про це, склала 1415 протоколів про порушення правил карантину, з них на той час 159 було в Києві – столиця стала другим за кількістю виявлених порушень регіоном України.

В Україні загалом станом на 10-у годину 23 березня кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29 – що суперечить нинішній заяві Кличка про 28 випадків, разом із виявленими вже вдень. Померлих від захворювання на цей час троє, видужав, як і раніше, лише один хворий.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 353 692 випадки коронавірусного захворювання, з них 15 429 від нього померли, 100 443 вже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG