Доступність посилання

ТОП новини

Уряд відпрацьовує забезпечення їжею тих, хто опинився на вимушеній самоізоляції – Ляшко


Віктор Ляшко
Віктор Ляшко

Уряд іще відпрацьовує забезпечення продуктами харчування тих, хто не може полишати домівку через вимушену самоізоляцію через те, що був контактним із хворими на COVID-19. Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Ми працюємо з цим питанням на рівні уряду, працюємо з бізнесом, який здійснює доставку харчових продуктів, так і вирішується питання залучення соціальних працівників, працівників державних установ – наприклад, «Укрпошти» – щоб доставляти продукти усім, хто цього потребує. Також до цього долучилися волонтерські організації. Я дякую тим, хто допомагає людям, які опинились на вимушеній самоізоляції», – сказав Віктор Ляшко.

Через захворювання COVID-19, викликане новим коронавірусом, в Україні запроваджена ціла низка обмежувальних заходів, щоб уповільнити його розповсюдження. Зокрема, особи, які перебували в контакті з хворими, або ті, щодо кого є обґрунтована підозра на захворювання, зобов’язані відбути 14-денну самоізоляцію. Також у домашній самоізоляції перебувають відносно легко хворі, стан яких не вимагає шпиталізації.

На цей час останні повідомлені в Україні дані про розповсюдження коронавірусу були ще станом на 10-у годину ранку: на той час кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, при цьому з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29; уже вдень у Києві повідомили про 4 нові виявлені випадки, але загальне число захворілих у столиці назвали як 28. Померлих від захворювання в Україні на цей час троє, видужав один хворий.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 374 921 випадки коронавірусного захворювання, з них 16 410 людей від нього померли, 100 927 уже видужали.

XS
SM
MD
LG