Доступність посилання

ТОП новини

Хворим діагностику бронхіту і пневмонії призначить удома сімейний лікар – Ляшко


Віктор Ляшко
Віктор Ляшко

Діагностику бронхітів і пневмоній тим, хто лікується вдома, забезпечать – її призначатиме сімейний лікар. Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання про алгоритм дій хворих, які нині ізолювалися вдома і не можуть зробити рентген у медзакладі через карантин.

«Сьогодні ваша основна задача – тримати зв’язок з лікарем, щоб не пропустити можливе виникнення ускладнень. В разі необхідності він перший прийде додому до хворого, проведе огляд з інструментальними методами дослідження і ухвалить рішення про подальшу тактику лікування або діагностики», – сказав він.

«Прямої заборони відвідувати лікарні в ургентних випадках не існує. Але ми рекомендуємо обмежити кількість таких відвідувань. В усіх ургентних випадках – таких, як пневмонія – є чіткий алгоритм, як доставити людину в той медичний заклад, який зможе надати допомогу», – сказав Віктор Ляшко.

Захворювання легень можливі з різних причин, однією з яких останнім часом стало захворювання COVID-19, викликане новим коронавірусом. Через нього в Україні запроваджена ціла низка обмежувальних заходів, щоб уповільнити його розповсюдження.

На цей час останні повідомлені в Україні дані про розповсюдження коронавірусу були ще станом на 10-у годину ранку: на той час кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, при цьому з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29; уже вдень у Києві повідомили про 4 нові виявлені випадки, але загальне число захворілих у столиці назвали як 28. Померлих від захворювання в Україні на цей час троє, видужав один хворий.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 372 563 випадки коронавірусного захворювання, з них 16 380 людей від нього померли, 100 885 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG