Доступність посилання

ТОП новини

У Києві обмежать доступ батьків до шкіл через заходи запобігання коронавірусу – КМДА


У садках і школах посилений контроль за режимом миття рук та вологого прибирання приміщень
У садках і школах посилений контроль за режимом миття рук та вологого прибирання приміщень

У Київміськадміністрації повідомили, що в рамках заходів із запобігання поширенню коронавірусу у школах Києва посилили контроль за станом здоров’я дітей і передбачили обмеження доступу на території навчальних закладів осіб, які не є безпосередніми учасниками навчального процесу, зокрема батькам.

«Ми запровадили комплекс заходів та обмежимо доступ до шкіл, у тому числі, і батькам. У школах запроваджено «п’ятихвилинки здоров’я» до і після уроків. Вчителі нагадують учням про правила особистої гігієни та поведінки при поширенні інфекційних захворювань. Правильна щоденна комунікація з дітками про елементарні правила гігієни – важлива частина цілого комплексу заходів із попередження будь-яких захворювань», – заявив на брифінгу заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, в разі погіршення самопочуття дітям передусім вимірюватимуть температуру, школи забезпечені термометрами, закуплені дезінфікуючі та миючі засоби для усіх садків та шкіл. Крім того, у садках і школах посилено контроль за режимом миття рук та вологого прибирання приміщень.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на ранок 4 березня кількість людей, які одужали після інфікування новим коронавірусом, сягнула 50 681. Загалом у світі захворіли 93 129 людей. 3 198 людей загинули.

XS
SM
MD
LG