Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче отримати у США вакцину проти COVID-19 «в режимі тестування» – МОЗ


Про це йшлося під час телефонної розмови очільника МОЗ Максима Степанова з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін
Про це йшлося під час телефонної розмови очільника МОЗ Максима Степанова з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що Україна звернулася до США з проханням розглянути її як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин проти COVID-19 «в режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях». Як повідомила ввечері 7 грудня пресслужба відомства, про це йшлося під час телефонної розмови очільника МОЗ Максима Степанова з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

«Найближчі два тижні ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 з деякими компаніями-виробниками. Проте, це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX», – сказав Максим Степанов.

МОЗ вказує, що за словами Крістіни Квін, її команда зроблять все можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни.

«Ми підтримуємо офіційну позицію МОЗ України щодо відмови від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань. Окрім того, вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США щодо постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни та об’єми поставки», – цитує Крістіну Квін пресслужба МОЗ.

4 грудня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав технічні документи з альянсом приватних та урядових організацій GAVI на постачання в Україну вакцини від коронавірусу. Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, до кінця 2021 року безкоштовну вакцину від коронавірусу отримає понад 20 мільйонів українців.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG