Доступність посилання

ТОП новини

Трамп не інфікований коронавірусом – Білий дім


7 березня Трамп зустрівся з бразильською делегацією у своїй резиденції у Флориді. Згодом щонайменше у трьох її членів виявили COVID-19
7 березня Трамп зустрівся з бразильською делегацією у своїй резиденції у Флориді. Згодом щонайменше у трьох її членів виявили COVID-19

Президент США Дональд Трамп не інфікований коронавірусом, повідомив Білий дім.

«Цього вечора я отримав підтвердження, що тест негативний. Через тиждень після обіду з бразильською делегацією в Мар-а-Лаґо у президента немає симптомів», – заявив лікар Трампа Шон Конлі 14 березня.

7 березня Трамп зустрівся з бразильською делегацією у своїй резиденції у Флориді. Згодом щонайменше у трьох її членів виявили COVID-19. Серед хворих – тимчасовий повірений у справах Бразилії в США та чільний радник президента Жаїра Болсонару. Сам президент не захворів, але йому радять ізолюватися на два тижні.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію. Більшість хворих видужує. Помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я констатувала, що рівень поширення коронавірусу досяг масштабів пандемії.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG