Доступність посилання

ТОП новини

Трампа не будуть тестувати після зустрічі із бразильським посадовцем, у якого виявили COVID-19


Білий дім: Трамп (на фото) і Майк Пенс «практично не контактували» із хворим на COVID-19 бразильським посадовцем
Білий дім: Трамп (на фото) і Майк Пенс «практично не контактували» із хворим на COVID-19 бразильським посадовцем

Президента США Дональда Трампа та віцепрезидента Майка Пенса не планують тестувати на коронавірус після зустрічі із бразильським посадовцем, у якого виявили COVID-19, повідомила речниця Білого дому Стефані Грішем.

За її словами, американські лідери «практично не контактували» із Фабіо Вайнґартеном.

«Давайте скажемо так. Я не хвилююся», – сказав 73-річний Трамп під час зустрічі з прем’єром Ірландії Лео Варадкаром у Білому домі.

Вайнґартен був присутній на зустрічі Трампа з бразильською делегацією в резиденції Мар-а-Лаґо у Флориді 7 березня. Наразі він перебуває на карантині в себе вдома, повідомляють бразильські посадовці.

На цій зустрічі були присутні також президент Бразилії Жаїр Болсонару та його син Едуардо. У них не виявили симптомів хвороби.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію. Більшість хворих видужує. Помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я констатувала, що рівень поширення коронавірусу досяг масштабів пандемії.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG