Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: стан 64-річного хворого на COVID-19 стабільний


Температурний скринінг у літаку, який повернувся з Нью-Йорка, Бориспіль, 10 березня
Температурний скринінг у літаку, який повернувся з Нью-Йорка, Бориспіль, 10 березня

Стан 64-річного жителя Чернівецької області, який захворів на COVID-19, стабільний, повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

«Чоловіку з Чернівецької області 64 роки, наразі його стан стабільний. Його дружина, яка повернулась з Італії протягом останніх 14 днів, була єдиною людиною, з якою інфікований пацієнт тісно контактував. Наразі сама жінка почувається добре та немає ознак гострих вірусних захворювань, їй проводять лабораторні тести та дослідження», – розповіли в МОЗ.

12 березня кількість випадків коронавірусу в Україні зросла до трьох: два випадки виявлені в Чернівецькій області, ще один – у Житомирський. У цей же день на території країни розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я констатувала, що рівень поширення коронавірусу досяг масштабів пандемії.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG