Доступність посилання

ТОП новини

Росія порушила «протоколи війни» – президент Колумбії про поранення співвітчизників у Краматорську


Наслідки російського ракетного удару по піцерії в центрі Краматорська, 27 червня 2023 року
Наслідки російського ракетного удару по піцерії в центрі Краматорська, 27 червня 2023 року

Президент Колумбії Ґуставо Петро повідомив, що МЗС Колумбії має висловити ноту протесту Росії через атаку на «трьох беззахисних колумбійців», які ввечері 27 червня перебували в ресторані в Краматорську, куди влучила російська ракета. Петро також написав, що Росія своїм ударом «порушує протоколи війни».

У відповідь на твіт глави держави російське посольство в Колумбії написало, що Краматорськ – «не найкраще місце для дегустації української кухні». У дипломатичному представництві поїздку громадян Колумбії до Краматорська назвали безрозсудною, принагідно висловивши радість від того, що вона «не обернулася непоправною трагедією».

За останніми даними, через російський ракетний удар по Краматорську загинули 12 людей, у тому числі троє дітей. Ще 60 людей зазнали поранень, серед них і троє колумбійських громадян. Зокрема, в піцерії в центрі Краматорська під час удару перебував колумбійський політик, депутат Серхіо Харамільйо, засновник організації Aquanta Ucraina («Тримайся, Україно» – група підтримки України в Латинській Америці).

XS
SM
MD
LG