Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відреагували на публікації про те, що Суровікін знав про плани Пригожина щодо заколоту


За даними американського видання New York Times, російський генерал Сергій Суровікін знав про плани Євгена Пригожина кинути виклик російському вищому військовому командуванню
За даними американського видання New York Times, російський генерал Сергій Суровікін знав про плани Євгена Пригожина кинути виклик російському вищому військовому командуванню

У Кремлі відреагували на публікації про те, що Сергій Суровікін знав про плани очільника угруповання «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина щодо заколоту.

«Зараз навколо цих подій буде багато різних спекуляцій, пересудів і таке інше. Я думаю, що це один із таких прикладів», – сказав речник російського президента Дмитро Пєсков, якого цитує російська агенція «Интерфакс».

За даними американського видання New York Times, російський генерал Сергій Суровікін знав про плани Євгена Пригожина кинути виклик російському вищому військовому командуванню. Водночас, як пише газета, неясно, чи допоміг Суровікін спланувати дії найманців Пригожина в Ростові-на-Дону, де розташований штаб Південного військового округу. Американські офіційні особи також повідомили про ознаки того, що кілька інших російських генералів могли підтримати спробу силової зміни військового керівництва країни.

Від жовтня 2022 року до січня 2023-го Суровікін був командувачем російського угруповання військ, яке веде бойові дії в Україні. У січні нинішнього року на цю посаду був призначений Валерій Герасимов, а Суровікін став його заступником.

ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити компанію. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

XS
SM
MD
LG