Доступність посилання

ТОП новини

«Кримською декларацією» США демонструють, що анексію Криму не можна визнавати – Гнатовський


«Кримською декларацією» США заявили не тільки, що «не визнають», а й що «не визнаватимуть» анексію Росією українського півострова і закладають підвалини для накладання санкцій на агресора, зазначив Радіо Свобода віце-президент Української асоціації міжнародного права Микола Гнатовський.

«Вся ця система, яка була створена після Другої світової війни, щоб такі випадки не траплялися, не може бути застосована через її конструктивну недосконалість, через те, що Рада безпеки ООН не здатна вжити колективних заходів щодо агресора, оскільки агресор є одним із постійних членів Ради безпеки ООН. Але у такому разі у міжнародного права є «підстраховка» – індивідуальні дії окремих держав», – сказав він в ефірі телемарафону «Твоя незалежність».

Читайте також –​ Декларація про Крим: США підтвердили, що відкидають російську анексію

25 липня Майк Помпео проголосив «Кримську декларацію». Згідно з нею, США закликають Росію припинити окупацію Криму. Документ, зокрема, привітали Україна, Велика Британія, Польща та інші країни.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода проводить марафон «Твоя незалежність» у співпраці з телеканалом Espreso. Він триває 7 годин, з 12:00 до 19:00. Всі обговорення зосереджувались на можливостях та завданнях, з якими Україна зіткнулася як з суверенна держава за роки незалежності.

XS
SM
MD
LG