Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба обговорив із Блінкеном роботу над отриманням Україною систем Patriot


Обидві сторони наголосили на важливості ухвалення Конгресом додаткового пакету допомоги для України, заявив Дмитро Кулеба (ліворуч)
Обидві сторони наголосили на важливості ухвалення Конгресом додаткового пакету допомоги для України, заявив Дмитро Кулеба (ліворуч)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном – він повідомив про це 18 квітня.

За словами Кулеби, він «подякував США за підтримку України».

«Ми обговорили в деталях нашу глобальну роботу, щоб отримати більше систем протиповітряної оборони Patriot якомога швидше. Я ціную зусилля дежсекретаря Блінкена зі сприяння потрібним рішенням», – заявив голова МЗС.

Він додав, що обидві сторони наголосили на важливості ухвалення Конгресом додаткового пакету допомоги для України:

«Це надішле сигнал сили та впевненості, що дозволить Україні врятувати життя та покращити ситуацію на полі бою».

Читайте також: Байден обіцяє підписати закон про допомогу Україні, якщо його підтримає Конгрес ­

Напередодні республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили пакет військової допомоги, який, серед іншого, передбачає надання Україні понад 60 мільярдів доларів. Документ передбачає, що з цих коштів 23 мільярди доларів будуть спрямовані на поповнення американських озброєнь, запасів, які можуть бути використані для військової допомоги Україні. Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що у Конгресі у суботу ввечері відбудеться голосування за його пропозицію щодо відновлення довготривалої військової допомоги Україні, а також Ізраїлю.

15 квітня Донсон представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і про пріоритети національної безпеки.

Читайте також: Шмигаль у США закликав інвестувати в Україні та назвав шість перспективних сфер

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG