Доступність посилання

ТОП новини

США вже працюють над економічним відновленням України – Пріцкер


Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер (на фото) вважає, що таке відновлення важливо почати зараз
Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер (на фото) вважає, що таке відновлення важливо почати зараз

Сполучені Штати та інші партнери України вже працюють над економічним відновленням України в час, коли Київ зосереджується на самозахисті, заявила на брифінгу у Вашингтоні 17 квітня спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. За її словами, і українська влада, і її партнери знають, що «частина воєнної стратегії (президента РФ Володимира) Путіна полягає в тому, щоб спробувати знищити економіку України».

«Для того, щоб перемогти Путіна, знадобиться не лише постійна прихильність урядів, але й посилення участі приватного сектору, наприклад консультативної ради бізнесу, щоб бути більш гнучким і реагувати на складне та мінливе середовище в Україні», – наголосила Пріцкер, яка обіймала посаду міністра торгівлі США з 2013 до 2017 року.

Серед уже завершеної роботи є створення Платформи координації донорів (MDCP), яка минулого тижня провела своє перше засідання керівного комітету в Києві, відзначила чиновниця. MDCP має намір започаткувати консультативну раду бізнесу на конференції з відновлення України в червні. Конференція, яку прийматиме Німеччина, стане можливістю для українців продемонструвати свій прогрес у реформах, вважає Пріцкер.

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України також зазначила, що українська економіка, «як і її армія, залишається активною та стійкою». Очікується, що ВВП країни зросте приблизно на 4% у 2024 році після 5-відсоткового зростання торік, а державні доходи зросли на 25% у січні 2024 року порівняно з тим же місяцем попереднього року, сказала вона.

Форум

XS
SM
MD
LG