Доступність посилання

ТОП новини

«Покарання за російські злочини»: Кулеба прибув з візитом до Гааги


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністерка закордонних справ Нідерландів Ханке Бряунс Слот на конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі, Нідерланди, 2 квітня 2024 року
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністерка закордонних справ Нідерландів Ханке Бряунс Слот на конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі, Нідерланди, 2 квітня 2024 року

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із міністеркою закордонних справ Нідерландів Ханке Бряунс Слот кроки для забезпечення справедливого покарання за російські злочини та посилення систем ППО, повідомив він у мережі Х 2 квітня.

«Я поінформував свою колегу про посилення російського повітряного терору, включно з інтенсивним використанням балістичних ракет. Повітряний щит України необхідно посилити, зокрема додатковими комплексами та ракетами «Патріот», – вказано у повідомленні.

З цієї зустрічі розпочався візити голови МЗС до Гааги, Королівство Нідерланди.

Раніше стало відомо, що Міністр закордонних справ відвідає Гаагу, де візьме участь в міністерській конференції «Відновлення справедливості для України».

Метою конференції є обговорення пункту 7 «Відновлення справедливості» Формули миру президента України Володимира Зеленського та опрацювання результатів документування та розслідування злочинів, вчинених російськими військовими на території України. Повідомлялося, що Кулеба обговорить кроки на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Читайте також: «Рейтинг»: для більшості українців відновлення справедливості неможливе без покарання винних у агресії РФ

Від 2 квітня в Гаазі також почнуть приймати заяви від українців до Реєстру збитків, завданих внаслідок російської агресії. На першому етапі зосередяться на відшкодуванні за пошкодження чи руйнування житлового нерухомого майна.

Про створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, оголосили у травні 2023 року. На той момент понад 40 країн та ЄС приєдналися або висловили намір приєднатися до угоди про Реєстр збитків.

Форум

XS
SM
MD
LG