Доступність посилання

ТОП новини

«Ми отримали шанс» – Кулеба про наплив туристів із Саудівської Аравії


За словами очільника зовнішньополітичного відомства, зростанню числа туристів сприяли три чинники
За словами очільника зовнішньополітичного відомства, зростанню числа туристів сприяли три чинники

Зростання туристичного потоку з Саудівської Аравії в Україну є «шансом», який треба «перетворити на постійну практику». Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства, зростанню числа туристів сприяли три чинники.

«Тому що ми, до речі, з ініціативи президента, скасували візи для них. Ми працювали і над відкриттям прямих польотів з цими країнами, прямих рейсів. Другий фактор, який посприяв, то це те, що громадянам цих країн все ще заборонений в’їзд до ЄС, куди вони звикли їздити. І вже третім фактором є те, що коли вони, ці громадяни, йшли онлайн дивитися щось про країну, куди вони можуть поїхати, вони бачили якісь позитивні сюжети від своїх блогерів», – розповів Кулеба.

Державне агентство України з туризму назвало країни Перської затоки перспективним напрямком для індустрії, враженої через коронавірусні обмеження. У червні агентство запросило представників саудівських туристичних агенцій на екскурсію Україною, і їхні позитивні відгуки про українську природу та українську кухню, а також гостинність спричинили зростання туристичного потоку.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG