Доступність посилання

ТОП новини

У КВУ заявили, що за час роботи «монобільшість» не забезпечила голосів для 65 законів


Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня, але позачергове засідання ще може відбутися
Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня, але позачергове засідання ще може відбутися

Громадська організація «Комітет виборців України» повідомила, що за результати голосувань народних депутатів від «Слуги народу» за час роботи Верховної Ради дев’ятого скликання (серпень 2019 року – березень 2020-го), виявила, що із 160 ухвалених законів за 65 проголосували менше, ніж 226 народних депутатів владної партії.

«Таким чином Рада не ухвалила б 40% законів, якби враховувалися лише голоси монобільшості. При цьому абсолютна більшість законів були ініційовані членами провладної команди (президентом, урядом чи депутатами «Слуги народу»)», – йдеться в повідомленні КВУ.

Голова організації Олексій Кошель заявив, що, «не забезпечуючи стабільні 226 «за», керівництво монобільшості вимушене звертатися за допомогою до інших фракцій і груп парламенту, утворюючи нові політичні союзи».

Він зазначив, що де-факто в «монобільшості» існує, на його думку, «внутрішня опозиція», яка не підтримує певні рішення.

17 березня Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня у зв’язку з карантином через поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні. Водночас спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що депутати ще планують зібратися на позачергове засідання.

XS
SM
MD
LG