Доступність посилання

ТОП новини

Разумков анонсував позачергове засідання Ради


За словами Дмитра Разумкова, народні депутати шукають «додаткові механізми», щоб виконувати свою роботу
За словами Дмитра Разумкова, народні депутати шукають «додаткові механізми», щоб виконувати свою роботу

Верховна Рада планує зібратися на позачергове засідання, заявив у ефірі каналу «Україна» увечері 22 березня спікер парламенту Дмитро Разумков.

Перед тим він заперечив, що парламент пішов на карантин.

«Парламент не на карантині, парламент працює. Дійсно, в режимі комітетському, однак це не карантин. Народні депутати працюють або очно в комітетах, або так само використовують телекомунікаційні мережі для того, щоб спілкуватися, приймати рішення, і парламент продовжують працювати. Так, ми зменшили кількість людей, які сьогодні відвідують парламент, ми намагаємося вберегти здоров’я і апарату в першу чергу, тому частина людей працюють у віддаленому режимі», – зазначив Разумков.

Читайте також: Коронавірус може зіграти злий жарт із владою – Доній​

На питання, чи зможе парламент зібратися, щоб запровадити надзвичайний стан в Україні, спікер відповів, що народні депутати шукають «додаткові механізми», щоб виконувати свою роботу.

«Сьогодні ми готуємося до позачергового засідання Верховної Ради, коли воно відбудеться. Колеги напрацьовують ряд законопроєктів, вони майже готові. Я думаю, що до вечора вони будуть повністю підготовлені в комітетах», – сказав він.

За словами Разумкова, члени Верховної Ради «вирішили відкласти політику до кращих часів». Дати ймовірного позачергового засідання він не назвав.

Читайте також: Глава УГКЦ закликав владу до «політичного карантину» і запропонував допомогу медикам​

Наразі відомо щонайменше про одного народного депутата, який заразився коронавірусом SARS-CoV-2 – Сергія Шахова. Кілька його колег пройшли тестування.

17 березня Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня у зв’язку з карантином через поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

XS
SM
MD
LG