Доступність посилання

ТОП новини

Біля посольства Росії у Києві відбулася акція на підтримку Навального


Близько десятка учасників акції прийшли до посольства з плакатами
Близько десятка учасників акції прийшли до посольства з плакатами

У суботу, 23 січня, до посольства Росії в Києві прийшли люди для участі в акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, близько 10–15 людей тримали в руках плакати, ще близько 30 були присутні як учасники акції і глядачі.

Майже після закінчення акції до посольства прийшли близько двох десятків чоловіків. Вони зривали плакати на підтримку Навального з паркану посольства, а також виривали їх із рук учасників акції.

Між учасниками акції і прибулими відбулася словесна суперечка. Зокрема, останні заявляли, ніби Навальний підтримував анексію Криму. За словами кореспондента, учасники акції також провокували супротивників, ставлячи питання на кшталт: «А ти був в АТО?», «Де ти був, коли забирали Крим?».

Суперечка переросла в штовханину, прибулі чоловіки вдарили кількох учасників акції. Згодом супротивників мітингу відтиснула поліція, яка перебувала на місці. Двох із них затримали, але невдовзі відпустили.

Акції на підтримку Навального відбуваються сьогодні у Росії та низці міст світу.

Журналісти Радіо Свобода стежать за протестами в Росії наживо, разом з експертами обговорюють, як ці події можуть вплинути на політичну ситуацію в Україні.

Олексій Навальний, російський опозиційний діяч, викривач корупції в російській владі та критик Кремля, був затриманий 17 січня відразу після повернення з Німеччини, де він проходив лікування і реабілітацію після спроби отруїти його російською бойовою нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок».

Його звинувачують у тому, що під час лікування він не з’явився до інспектора, як передбачають його обов’язки умовно засудженого. Ідеться про вирок 2014 року в справі за звинуваченням у фінансових зловживаннях, яку Навальний і його соратники називають політично мотивованою, а Європейський суд із прав людини визнав, що вирок був ухвалений з порушенням прав Навального.

XS
SM
MD
LG