Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у Шевченківському суді Києва: в МВС розповіли подробиці


Поліція і «швидкі» біля будівлі Шевченківського райсуду Києва, 5 липня 2023 року
Поліція і «швидкі» біля будівлі Шевченківського райсуду Києва, 5 липня 2023 року

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив обставини, за яких 5 липня в Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє – були поранені.

Клименко підтвердив, що підозрюваним у скоєнні вибуху і загиблим є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, внаслідок чого загинули четверо бійців Нацгвардії, понад 140 людей були поранені. Він від 2015 року перебував у СІЗО, і сьогодні суд проводив чергове засідання в його справі.

«Попередньо, Гуменюк після засідання зачинився у вбиральні, привідчинив двері і кинув у караул вибухівку (відбулося два вибухи). Потім – хотів покинути будівлю суду. Конвойні зупинили правопорушника пострілом у повітря, той – забарикадувався. Працівники КОРДу намагалися деблокувати правопорушника, але він не пішов на контакт і кинув у КОРД вибухівку. Двоє співробітників поранено, їх життю наразі нічого не загрожує. Сам Гуменюк загинув від вибуху», – цитують слова міністра в пресслужбі МВС.

Те, як Гуменюк проніс вибухівку на засідання – з’ясовує поліція.

У МВС додали, що на місці працюють вибухотехніки, слідчо-оперативні групи і криміналісти, відкриті кримінальні провадження про посягання на життя представника правоохоронного органу і посягання на втечу з-під варти.

XS
SM
MD
LG