Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні між Киргизстаном та Таджикистаном загинув прикордонник


Обидві сторони звинувачуютьу конфлікті одна одну
Обидві сторони звинувачуютьу конфлікті одна одну

Внаслідок перестрілки на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном загинув киргизький прикордонник. Про це повідомили у пресслужбі прикордонної служби Киргизстану.

За версією Таджикистану, киргизькі прикордонники незаконно перетнули кордон. Киргизстан заявив про «раптовий напад» з боку таджиків.

Киргизькі прикордонники заявляють, що з боку Таджикистану теж є постраждалі і поранені.

Таджикистан офіційно поки не повідомляє про загиблих і постраждалих.

За даними відділу зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ прикордонної служби Киргизстану, конфлікт між військовослужбовцями стався в Лейлекском районі країни. Відомство повідомляє, що таджицькі прикордонники напали на киргизький кінний прикордонний наряд під час несення служби уздовж киргизько-таджицького кордону.

За версією прикордонної служби Таджикистану, інцидент стався, коли «четверо киргизьких прикордонників незаконно перетнули державний кордон Республіки Таджикистан». За даними агентства «Ховар», військові, одягнені в цивільну та військову форму, були озброєні, вони мали намір переправити дев’ять коней з Деваштічского району Таджикистану на територію Киргизстану.

Прикордонна служба Киргизстану раніше спростувала інформацію про те, що військові порушили кордон і намагалися переправити коней.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG