Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані затримали учасників маршу за права жінок, на яких напали невідомі


Біля будівлі райвідділку міліції зібралося кілька десятків людей, щоб вимагати звільнення затриманих
Біля будівлі райвідділку міліції зібралося кілька десятків людей, щоб вимагати звільнення затриманих

У столиці Киргизстану Бішкеку невідомі напали на учасників маршу за права жінок, присвяченого Міжнародному жіночому дню. Після цього силовики затримала організаторів й учасників маршу – кілька десятків людей.

Як повідомляє Радіо Азаттик, киргизька служба Радіо Свобода, невідомі в масках били жінок, виривали у них транспаранти і розкидали їх. Після прибуття міліції нападники втекли.

Затриманих учасників маршу, а також журналістів відвезли на автобусах у відділку міліції. Причину затримання не пояснили.

Біля будівлі райвідділку міліції зібралося кілька десятків людей, щоб вимагати звільнення затриманих.

У Міжнародний жіночий день 8 березня у багатьох країнах світу проходять масові акції, присвячені боротьбі за права жінок і гендерну рівність.

У Киргизстані щороку стаються тисячі випадків викрадення жінок з метою примусу їх до шлюбу, хоча така практика передбачає кримінальне покарання від 2013 року. За словами правозахисників, поширеність викрадень веде до зґвалтувань, домашнього насильства й інших травм для жінок.

За оцінкою Програми розвитку ООН, у 2019 році близько 14% жінок у Киргизстані віком до 24 років одружувалися, зазнаючи певної форми тиску.

XS
SM
MD
LG