Доступність посилання

ТОП новини

У Києві біля одного з будинків вилучили нерозірвану бойову частину ракети – ДСНС


Наслідки ранкової ракетної атаки на Київ, 21 березня 2024 року
Наслідки ранкової ракетної атаки на Київ, 21 березня 2024 року

Через нічну атаку Росії 21 березня у Шевченківському районі Києва виявили бойову частину ракети Х-101 біля одного з житлових будинків, йдеться в повідомленні Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) України.

Рятувальники кажуть, що після виявлення бойової частини ракети правоохоронці забезпечили перекриття руху та разом з рятувальниками евакуювали мешканців.



«Частину ворожої ракети було безпечно вилучено саперами з Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС, транспортовано до місця ліквідації та знищено», – пише пресслужба.

Російські війська випустили по Україні загалом 31 ракету рано вранці 21 березня, заявляють Повітряні сили.

За даними військових, Росія застосувала дві балістичні/аеробалістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23/Х-47М2 «Кинджал», а також 29 крилатих ракет Х-101/Х-555. Їх запустили з 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у районах російських Волгодонська та Енгельса.

Протягом ранкової атаки Повітряні війська повідомляли, що ракети спершу рухалися на захід України, а потім повертали назад до Києва.

Раніше міська влада Києва повідомила про двох госпіталізованих вналсідок російської ракети. За даними мера столиці Віталія Кличка, загалом постраждали 10 людей.

Міська влада повідомила про руйнування в кількох районах Києва внаслідок падіння уламків ракет. Зокрема, в Шевченківському районі евакуювали мешканців будинку, де горіла квартира.

На початку доби 21 березня Повітряні сили попередили про злет у Росії близько дев’яти літаків Ту-95. Згодом командування повідомило про пуск щонайменше однієї групи ракет, частина з яких була спрямована на Київ.

Форум

XS
SM
MD
LG