Доступність посилання

ТОП новини

Усунутий директор лабораторного центру в Дніпрі заявляє про тиск на персонал


Роботу центру перевіряли комісії профільного міністерства та правоохоронних органів (фото ілюстративне)
Роботу центру перевіряли комісії профільного міністерства та правоохоронних органів (фото ілюстративне)

На персонал Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ у Дніпрі тиснуть через виявлення коронавірусу в посадовців обласної влади, заявив 28 травня усунутий від роботи директор обласного лабораторного центру Олександр Штепа, коментуючи перевірку центру.

За його словами, у лабораторії центру було виявлено 23 позитивні результати аналізів на коронавірус співробітників облради й обласної адміністрації. Аналізи посадовців потім зробили в лабораторії лікарні Мечникова, там вони були негативні, повідомив Штепа.

Після цього в центрі розпочалися перевірки, і його робота відбувалась в умовах тиску, сказав він.

«Звертаюсь до ЗМІ, до громадських організацій – захистити працівників лабораторії. У ході цієї перевірки у нас звільнився вірусолог, бо він зрозумів, що так працювати неможливо. Хто ж тоді буде виконувати безкоштовні дослідження для громадян області? Чому це сьогодні такий тиск шалений на лабораторний центр? Що він такого зробив?» – зазначив відсторонений керівник центру.

Він також поінформував, що проби, зроблені в центрі, були перевірені в референс-лабораторії Києва: там із 23 позитивних проб шість були підтверджені як позитивні та 17 як умовно позитивні.

У Дніпропетровській облраді та ОДА 28 травня прокоментувати заяву Штепи на прохання Радіо Свобода відмовились. В облраді, зокрема, послались на відсутність керівництва і пообіцяли прокоментувати в п'ятницю.

Раніше, 7 травня, голова ОДА Олександр Бондаренко заявляв, що один співробітник ОДА інфікований коронавірусом, а ще півсотні очікують на результати досліджень.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я – головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що керівника лабораторного центру в Дніпрі усунули від роботи через «порушення певних алгоритмів тестування» на коронавірус. «Було ухвалене рішення про відсторонення від роботи керівника лабораторного центру і справа передана до правоохоронних органів», – сказав Віктор Ляшко.

Про усунення з роботи керівника лабораторного центру в Дніпрі стало відомо минулого тижня. У самому центрі це тоді відмовились коментувати.

XS
SM
MD
LG