Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: «русофобія» блокує поліпшення відносин зі США


Російський міністр також наголосив, що Європейський союз має стати більш незалежним від США і відмовитися від санкцій проти Москви
Російський міністр також наголосив, що Європейський союз має стати більш незалежним від США і відмовитися від санкцій проти Москви

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва готова зрушити з мертвої точки свої відносини зі США, але «русофобія» в американському істеблішменті блокує цей процес.

Лавров, який 14 вересня їде в Берлін на переговори з владою Німеччини, заявив німецькому новинному агентству dpa, що Москва «готова пройти свою частину шляху для виведення взаємовідносин із глухого кута».

Він додав, що Росія серйозно сприймає заяви президента США Дональда Трампа про бажання налагодити діалог між країнами.

«Якщо деякі позитивні імпульси надходять від лідера США, їх повністю нейтралізує зростаюча русофобія в установах США, які вважають нашу країну загрозою політичному панування США», – сказав Лавров.

Російський міністр, який також має провести переговори зі своїм німецьким колегою Гайко Маасом, наголосив, що Європейський союз має стати більш незалежним від США і відмовитися від санкцій проти Москви.

Відносини США і Росії погіршилися, зокрема, через такі питання, як анексія Росією українського Криму в 2014 році, військова, економічна і політична підтримка Москвою бойовиків на сході України, ймовірне втручання Росії в президентські вибори у США в 2016 році, розбіжності з приводу громадянської війни в Сирії і підходи до обмеження ядерної програми Ірану.

16 липня американський президент Дональд Трамп після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним заявив, що Росія і США «повинні поладнати». Водночас згодом Трамп стверджував, що буде «найгіршим ворогом» Путіна, якщо відносини між країнами не налагодяться.

XS
SM
MD
LG