Доступність посилання

ТОП новини

Лазаренко може підписати угоду про примирення зі слідством США – ЗМІ


Павло Лазаренко (фото 1998 року)
Павло Лазаренко (фото 1998 року)

Екс-прем’єр України Павло Лазаренко має намір підписати з правоохоронними органами США угоду про примирення у справі про конфіскацію активів колишнього чиновника, повідомляє Kyiv Post.

За даними видання, 13 серпня до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, представники уряду США подали спільне клопотання, в якому йдеться про те, що вони узгодили з Лазаренком «загальні контури врегулювання» справи.

«Сторони нині розробляють угоду про врегулювання, яка після підписання має привести до завершення цієї справи», – йдеться в документі.

Повідомляється, що федерального суддю США просять на невизначений час відкласти всі поточні терміни у справі, оскільки сторони хотіли б зосередити увагу на розробці зазначеної угоди.

«Замість того, щоб витрачати додаткові ресурси, намагаючись вирішити фактичні та юридичні питання в цій справі, сторони хотіли б зосередити свою увагу на розробці угоди про врегулювання», – йдеться в заяві.

Читайте також: ГПУ: одному з найближчих соратників Лазаренка повідомили про підозру

У державній реєстрації вказано, що документ, в якому викладені загальні контури врегулювання, був узгоджений сторонами у справі – в тому числі Лазаренком, членами його сім’ї та адвокатами відділу з відмивання грошей і повернення активів Міністерства юстиції США – 10 серпня.

Видання зазначає, що «умови будь-якого можливого врегулювання і скільки грошей, якщо вони є, будуть повернуті Україні, залишаються невідомими».

Повідомляється, що в Міністерстві юстиції США відмовилися коментувати цю інформацію.

Також від коментарів відмовився заступник генпрокурора України Євген Єнін, сказавши, що «будь-який коментар може зіпсувати дуже крихку надію на успіх». У лютому Єнін заявляв, що справа наближається до «завершального етапу».

У травні минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що відповідні служби США запевнили українську сторону у передачі більшої частини коштів екс-прем’єра Павла Лазаренка Україні, якщо буде ухвалене рішення про їх конфіскацію.

Реклама політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада», яку очолював Павло Лазаренко
Реклама політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада», яку очолював Павло Лазаренко

Павло Лазаренко обіймав посаду прем’єр-міністра України з травня 1996 до червня 1997 року. Він втік із України 1999 року і врешті опинився у США, де без успіху домагався притулку й натомість був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі, значного штрафу і конфіскації майна за звинуваченнями, пов’язаними з відмиванням коштів. 2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну і, за повідомленнями, отримав право на мешкання у США, де й живе з родиною – другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, і їхніми трьома дітьми. Тим часом правоохоронні органи США далі продовжують з’ясовувати подробиці щодо відмитих ним коштів.

XS
SM
MD
LG