Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко про посилення карантину: нас очікує пік захворюваності на COVID-19


Заступник голови МОЗ зокрема відзначив роботу правоохоронців, які, за його словами, «виконують роль епідеміологів»
Заступник голови МОЗ зокрема відзначив роботу правоохоронців, які, за його словами, «виконують роль епідеміологів»

Посилення карантинних заходів необхідні, щоб зменшити кількість критичних випадків захворювання на коронавірусну хворобу, заявив на брифінгу 3 квітня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він зокрема відзначив роботу правоохоронців, які, за його словами, «виконують роль епідеміологів», допомагаючи розшукувати контактних осіб та сповіщати їх про доцільність самоізоляції.

Читайте також: Поліція Києва склала 466 протоколів на порушників карантину – Кличко​

«Але всі ми розуміємо, що жодних сил держорганів не вистачить, якщо ми не будемо самоорганізовані і не будемо виконувати всі рекомендації по дотриманню протиепідемічних заходів, які рекомендуються урядом. Ми будемо пропонувати і пропонуємо більш жорсткий карантин, будемо пропонувати обмежувати мобільність людей, щоб планово і без великих навантажень пройти пікове зростання хворих на коронавірусну хворобу», – каже він.

Такого пікового зростання в Україні варто очікувати в найближому майбутньому, вважає представник МОЗ, посилаючись на закордонний досвід.

«Ми детально вивчаємо ситуацію, яка відбувається в країнах Європейського Союзу і прогнозуємо, що найближчим часом нас очікує пікове зростання коронавірусної хвороби на території України. Тому ми й пропонуємо жорсткіші заходи, оскільки наші розрахунки показують: при введенні додаткових заходів щодо ізоляції та обмеження мобільності ми зможемо значно зменшити кількість критичних випадків і летальних наслідків внаслідок коронавірусної хвороби», – стверджує Ляшко.

1 квітня Кабінет міністрів повідомив про підготовку постанови щодо посилення карантинних обмежень до 24 квітня. Зокрема вона передбачатиме заборону перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора на обличчі, відвідувати парки (за винятком вигулу собак) та заборону заходів за участі понад 10 осіб.

Загалом наразі в Україні виявлено 942 хворих на COVID-19. Померли в Україні 23 людини, одужали – 19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG