Доступність посилання

ТОП новини

У віці 100 років помер радянський консерватор Єгор Лігачов


У листопаді 2020 року Лігачов став першим членом радянського партійного керівництва, який дожив до 100 років
У листопаді 2020 року Лігачов став першим членом радянського партійного керівництва, який дожив до 100 років

У віці 100 років помер колишній секретар Центрального комітету Комуністичної партії Радянського Союзу Єгор Лігачов. Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на начальника департаменту інформаційної політики адміністрації Томської області Олексія Севостьянова.

У листопаді 2020 року Лігачов став першим членом радянського партійного керівництва, який дожив до 100 років.

Наприкінці 1980-х Лігачов вважався другим за впливом чиновником у Радянському Союзі після генерального секретаря ЦК КПРС, а згодом першого і єдиного президента СРСР Михайла Горбачова.

Політичну кар'єру Лігачов розпочав у Комуністичній партії під час Другої світової війни. Майже два десятиліття він був першим секретарем обласного комітету компартії в російському місті Томськ. У 1983 році Лігачов отримав членство в Центральному комітеті. Він став членом Політбюро в 1985 році.

Під керівництвом Горбачова Лігачов контролював організаційну роботу та ідеологію Комуністичної партії. Його вважали близьким союзником Горбачова, коли Горбачов став запроваджувати демократичні реформи. Однак пізніше Лігачов асоціювався з консервативними силами і був виключений з ЦК партії в 1990 році.

Після розпаду Радянського Союзу в 1991 році Лігачов приєднався до керівництва комуністичної партії Росії. Він був російським законодавцем з 1999 до 2003 року.

XS
SM
MD
LG