Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі медики протестують проти реорганізації лікарні


Уасники акції називають свій заклад унікальним, де цілодобово надають отоларингологічну та офтальмологічну допомогу
Уасники акції називають свій заклад унікальним, де цілодобово надають отоларингологічну та офтальмологічну допомогу

У п’ятницю в Дніпрі медики пікетували будівлю обласної ради, протестуючи проти реорганізації і закриття 8-ї міської клінічної лікарні. Як передає кореспондент Радіо Свобода, в акції взяли участь лікарі та молодший медичний персонал. У руках вони тримали плакати з написами «Не дайте закрити лікарню!», «Захворів? Застрелься!», «Ні закриттю ЛОР-центру!».

За словами учасників акції протесту, колектив з 260 людей обурений планами реформування їхнього закладу шляхом приєднання до обласного онкологічного диспансеру з подальшим перенесенням онкоцентру до приміщення лікарні.

Як заявили учасники акції, їхніх медичний заклад – унікальний й спеціалізований, він надає цілодобову отоларингологічну та офтальмологічну медичну допомогу дорослим та дітям, а також щелепно-лицьову хірургічну допомогу дітям. Як зазначили медики, приміщення лікарні невелике і не помістить переселений онкоцентр. Окрім того, сусідство з пацієнтами з інфекціями дихальних шляхів, на лікуванні яких спеціалізується заклад, дуже небезпечне для пацієнтів з онкозахворюваннями.

«Під прикриттям «реорганізації» лікарню фактично закривають. На сайті облради з’явився проект рішення про «реорганізацію»: до нас приєднують онкоцентр. Але логіки в цьому немає, адже наша лікарня іншого профілю. Як мінімум, два заклади не помістяться в одному приміщенні. Ми дізнались про заплановане рішення за кілька днів до сесії. Ніякого публічного обговорення не було», – зауважив один з лікарів закладу.

Раніше на сайті облради був оприлюднений проект рішення, який передбачає реорганізацію низки комунальних закладів області, у тому числі КП «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №8».

Як зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов, після вивчення питання профільними комісіями проект щодо лікарні №8 на сесію облради в п’ятницю вирішили не виносити.

«Є певні юридично-адміністративні перепони. І ми на сьогодні не знайшли можливість, як це можна реалізувати. Ми справді можемо констатувати, що мережа лікувальних закладів не є оптимальною і її треба змінювати», – сказав Гліб Пригунов.

Він також додав, що розглядається питання щодо передання лікарні №8 з обласної комунальної власності в міську.

XS
SM
MD
LG