Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники показали, як зустрічали літак з Китаю


Перевірку громадян за всіма базами даних здійснили ще до прильоту літака
Перевірку громадян за всіма базами даних здійснили ще до прильоту літака

Державна прикордонна служба України оформила 94 людини, які прибули до Харкова на спецрейсі з китайського Уханя.

«Співробітники Держприкордонслужби забезпечили прикордонне оформлення 94 осіб, які прибули спецрейсом з Китаю. На борту літака, окрім, 22 осіб – членів екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, прилетіло 72 пасажири. Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю)», – розповіли прикордонники.

Вони заявили, що отримали інформацію про громадян завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту.

«Біля трапу літака інспектори прикордонного контролю лише провели ідентифікацію осіб та проставили відмітки в паспортні документи іноземців. Прикордонний контроль здійснювався у захисному спорядженні із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у відокремленій зоні летовища», – повідомили в ДПСУ.

20 лютого до України прилетів спецборт з китайського міста Ухань, де зафіксований спалах коронавірусу. За даними української влади, усі на літаку – здорові. Втім, евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах.

XS
SM
MD
LG