Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує інфраструктуру для західних бойових літаків – Ігнат


Поки невідомо, які саме літаки можуть бути передані Україні (фото ілюстративне)
Поки невідомо, які саме літаки можуть бути передані Україні (фото ілюстративне)

Україна має план навчання українських пілотів та інженерів, які б керували і обслуговували бойові західні літаки, а також готує під них відповідну інфраструктуру, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Наші пілоти разом з колегами будуть аналізувати, скільки часу і засобів потрібно, щоб організувати цю підготовку. Невідомо, де і на якому типі літака вона проходитиме, але процес іде», – сказав Ігнат про підготовку українських пілотів у США.

Ігнат зазначив, що США хоче зрозуміти рівень українських пілотів, наскільки філософія управління радянською технікою відрізняється від філософії управління західною технікою.

Наприклад, за його словами, в радянських літаках ручка управління знаходиться посередині, а в сучасних літаках – збоку.

«Міноборони і Мінінфраструктури вже готують інфраструктуру для прийняття вибагливої західної техніки», – сказав також Ігнат, додавши, що поки точно невідомо, які саме літаки можуть бути передані Україні.

Раніше західні ЗМІ повідомили, що двоє українських пілотів перебувають у США для проходження оцінки їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16.

США поки що не починають навчати українських пілотів управлінню винищувачами F-16, оскільки рішення про такі поставки не ухвалене. Президент США Джо Байден нещодавно заявив, що Україні зараз не потрібні винищувачі F-16.

XS
SM
MD
LG